www.oppfinnerkontoret.no Håpløse oppfinnelser On. 17. juli 2019
Norsk  English  Japanese  

 

Kontakt oss

 

Kontoret for
Håpløse

Oppfinnelser

 

oppfinnerkontoret.no

oppfinnelse.no

oppfinnelser.org

håpløs.no

reodor.no

luftslott.no

agurknytt.no

aprilspøk.no

supperåd.no
sytemelding.no

chindogu.no

chindogu.org

 

Direktesendt slow-TV

Idé: Etter en stressende arbeidsdag er det godt å roe seg ned med litt sløv TV-titting fri for reklame og påtrengende kjendiser. Er det i tillegg direktesending, blir det litt nerve i programmet. Forslaget er å sette i gang to TV-produksjoner. Først en 24-timers testsending, "Se maling tørke".

    Deretter en 20-års direktesending med "Se maling falme". Direktesendingen vil foregå fra en malt vegg langt ute på Helgelandskysten der både steiksol, pessregn, snykov, fuglskit, ederkopper, midd, sopp, o.l. vil slite ned malingen i løpet av 20-års periode. For besøkende vil det være mulig å vinke hjem gjennom et vindu i veggen. PS: Mobildekning er sikret.

Idémaker: Ølvin B. Villing

Vedtak: Godkjent som håpløs

[22.06.2011]
Boeing 737 Sealiner

Idé: Norske fjorder er godt egnet som landingsplass for sjøfly. Ved å montere flottører på store passasjerfly kan dette revolusjonere flytilbudet langs norskekysten. Avinor kan legges ned og Havnevesenet overta. Og store flyplassutbygginger vil ende som luftslott. Den første testlandingen ble nylig gjort i Vefsnfjorden i Nordland i samarbeid med Boeing og Norwegian.

Idémaker: Barthold Flåsnes & Ølvin B. Villing

Vedtak: Under vurdering

[24.05.2011] Mer
Oppfinnergenerator

Idé: Er du helt opprådd for håpløse idéer, da er det godt med litt drahjelp av en datamaskin. Prøv vår oppfinnergenerator med over 2000 milliarder passe håpløse idéer til fri bruk.

Idémaker: Ølvin B. Villing

Vedtak: Godkjent som håpløs

[12.04.2011]
Smørefri twintip langrennski

Idé: I vårt arkiv ligger det mange upubliserte håpløse oppfinnelser. En av disse er twintip langrennski (tupp i begge ender) slik at man slipper å snu ski og kropp når man skal tilbake, man bare staker seg bakover i løypa. Vi har også liggende tegninger klare til en bremseski for bratte bakker der det smørefrie mønsteret er snudd forover. Ved hjelp av en håpløs tankeoverføring har vi greid å få Åsnes skifabrikk til å starte produksjon av en slik kombinasjonski, dvs en smørefri twintip langrennski.

Idémaker: Ølvin B. Villing / Åsnes skifabrikk

Vedtak: Godkjent som håpløs

Mer info / bestill på nett

[11.04.2011]
Ny standardstørrelse: XM

Idé: For de med udefinerbar kroppsfasong og prøveromskrekk, så er løsningen å innføre en ny standardstørrelse på klær: XM (Xtra Medium). Med en kombinasjon av stretch, strykefrie og selvrensende stoffer vil man kunne få en fleksibel kolleksjon som kan vare live ut.

Idémaker: Ølvin B. Villing

Vedtak: Godkjent som håpløs

[12.04.2011]
Innvendig uterøyking inne

Ide: Røykere er et utsatt folkeslag. I tillegg til kols og kortere levetid, så sliter de nå også med leddgikt og frostskader pga røyking ute. Men her er løsningen: Tre hull i vinduet, to med hansker og et med anatomisk ansiktspakning, så kan man stå inne og røyke så mye man vil.

Idémaker: Barthold Flåsnes

Vedtak: Godkjent som håpløs. Til tross for a vi mistenker at dette kan dukke opp på enkelte outrerte steder i restaurantbransjen (Sjekk illustrasjonen under "Les mer")

[31.01.2011] Mer
Kontant-telefon

Ide: Her er kontanttelefonen – det mobile myntapparatet. Telefonen kombinerer mulighetene i siste generasjoners mobiltelefoner med de gode gamle telefonautomatene med myntpåkast. Telefonen gir deg absolutt frihet og kan gjerne lånes bort. Så lenge du har småpenger kan du ringe, prate og surfe fritt over hele verden. Telefonen skifter valuta automatisk når man kommer til nytt land og godtar all gangbar mynt i hele verden. Kan leveres med utvidet bøsse ved reise til inflasjonsdrivende land, f. eks Zimbabwe.

Idémaker: Stig Teves Rosevin

Vedtak: Godkjent som håpløs

[12.01.2011] Mer
Plastjuletre med støvsuger-tilkobling

Ide: Etter et år i kjelleren blir juletreet fort støvete og barnålene begynner å drysse. Med et støvsuger-tilkobling i rota så fjerner du fort både støv og løse barnåler.

Idémaker: Knappstein Lavvann

Vedtak: Godkjent under tvil

[01.01.2011]
Blandevannavbiter

Ide: Når man har fått litt mye innabords kan det være vanskelig å beregne hvor mye blandevann man fyller i glasset. Med blandevannavbiteren klipper du effektivt av blandevannstrålen før drinken blir for svak.

Idémaker: Stig Teves Rosevin

Vedtak: Godkjent som håpløs

[01.01.2011] Mer
Flyplass on the fly

Idé: Når man skal bygge en ny felles flyplass blir det gjerne årelange diskusjoner om lokalisering. En løsning som vil kunne være klar i løpet av få dager, er å få inn et hangarskip som veksler mellom å ligge i de ulike byene. Og skulle det være innsigelser mot innflygingshøyder, flystøy, o.l., er det bare å ta hangarskipet ut på fjorden når flyene skal opp og ned. Og med en overnattingskapasitet på flere tusen, kan hangarskipet brukes både til konferanser og skjærgårdscruise mellom byene.

Idémaker: Ølvin B. Villing

Vedtak: Godkjent som håpløs

[25.11.2010]
<< Tilbake 11-20 av 42 Flere >>
Agurknytt
• Nedsatt karakter pga fyll
• Kvinne kastet klærne
• Kun deltidsstillinger ved Vinmonopolet
Flere nyheter...

 

 

Har du en håpløs idé?

Kontoret for Håpløse Oppfinnelser
tar i mot og behandler søknader angående spesielt kreative og håpløse oppfinnelser og idéer. Registreringen er gratis. Har du en tilsynelatende håpløs idé, få den
vurdert og registrert!

 

Trenger du en håpløs idé?

Er du helt opprådd for håpløse idéer, prøv vår oppfinnergenerator. Over 2000 milliarder passe håpløse idéer til fri bruk.

 

Av tull gror det gull!

Innimellom alt det håpløse kan det dukke opp spesielt lure idéer med potensiale. Disse idéene vil normalt ikke bli offentliggjort i full bredde, men våre samarbeidspartnere kan få tilgang til hele idéen. Se oversikt

 

 

- En idé er ikke god
før den kan flires av.

- Den som finner opp kruttet,
overlever ikke.

- Vi prater mye tull, men da vet vi
 i allefall hva vi snakker om.

- Vi vil ikke at folk skal tro vi er gal,
de skal vite det!

- Vi må stole på vår egen galskap.
 
- Det er ikke vi som blir gamle,
det er tida som går.

Ølvin B. Villing

Kontoret for Håpløse Oppfinnelser - Office for Chindogu Inventions - kontor håpløs oppfinnelse ny nye god idé gode idéer gullkorn gullegg genistrek smart lur genial idiotisk ubrukelig luftslott gal galskap ellevill humor morsom fantasi kreativ kreative kreativitet oppfinner oppfinnere gründer gründere etablerer nyskaper nyskapere inventor forsker fintenker patent varemerke lisens register registrering idedugnad brainstorming tankesmie fritenking nytenkning nytenking utvikling nyskapning nyskaping nyetablering forsking forskning innovativ innovasjon uppfinning uppfinningar opfindelse opfindelser erfindung erfindungen weird wacky crazy mad absurd silly useless unuseless invention inventions patents aprilspøk agurknytt agurknyheter agurktid supperåd supperådet sytemelding ungt entreprenørskap flåklypa reodor felgen rude goldberg perpetuum mobile evighetsmaskin nordlending norsk norske norwegian Sjøgata Mosjøen Norge Norway
web: info helgeland