www.oppfinnerkontoret.no Håpløse oppfinnelser Lø. 29. feb. 2020
Norsk  English  Japanese  

 

Kontakt oss

 

Kontoret for
Håpløse

Oppfinnelser

 

oppfinnerkontoret.no

oppfinnelse.no

oppfinnelser.org

håpløs.no

reodor.no

luftslott.no

agurknytt.no

aprilspøk.no

supperåd.no
sytemelding.no

chindogu.no

chindogu.org

 

Returpunkt for trekkspill m.m.

Idé: Trekkspill, sekkepipe, hardingfele og ikke minst blokkfløyte har i mange år vært årsak til gnagsår i både øregang og hjernebark. Dette miljøproblemet har nå fått sin løsning ved at vi har utviklet en returcontainer for disse apparatene. I samarbeid med Norsk Trekkspillretur AS vil det nå bli utplassert slike containere på utvalgte steder landet rundt. Og behovet er stort. Et utplasseringsforsøk som ble gjort i Sjøgata i Mosjøen måtte avbrytes etter få timer, da var containeren allerede gått full.

Ekstra: Flere har etterlyst eget hull for trekkspillplater, men plateslipp gjør du i samme hull som blokkfløyter.

Idémaker: Ølvin B. Villing

Konstruktør: Barthold Flåsnes

Vedtak: Godkjent som håpløs

[16.06.2012] Mer
Smokkgevær

Ide: Hvem har ikke opplevd å plassere barna i baksetet med smokken i munnen. Du har akkurat fått bilen opp i marsjfart... der går smokken ut av munnen på ungen og gjerne utenfor rekkevidde.
Løsning 1: Passasjeren strekker seg bak etter å ha løsnet bilbeltet...

Løsning 2: Stoppe bilen og gjenta fra toppen...

Løsning 3: Smokkgevær!

Idemaker: Hans Larsa

Illustrasjon: Barthold Flåsnes

Vedtak: Godkjent som håpløs

[17.06.2012] Mer
Styringsverktøy

Idé: Styringsverktøy for politikere som vil inn i framtida med ræva først - og som ikke har sett lyset. Spesielt egnet for de som tviholder på sine styreverv. Bilder 

 

Produksjonsmodell: Styringsverktøy for byråkrater. Egen sportsutgave tilpasset NAV. Her går det i betydelig større hastigheter ved hjelp av en innebygd vedtaksutveksler. Krysskjede tilpasset snarveier i regelverket, og falske bremser gir fri fart i saksbehandlingen. Egen støtdemping for juridiske hindringer.
Dette ga disse nye ledige jobbene hos NAV.

 

Idémaker: Barthold Flåsnes

Illustrasjon: Barthold Flåsnes

Vedtak: Godkjent som håpløs

[25.03.2012] Mer
Spaserstokk med handbrems

Idé: For de som er bare litt dårlig til bens og ikke trenger en komplett gåstol. Bremsen gjør at man kan enkelt kan regulere farten og om nødvendig stanse fremferden helt før man havner i farlige situasjoner.

Idémaker: Winter Hjul
Ill: Diego Nalstreken

Vedtak: Godkjent som håpløs

[03.07.2011] Mer
Anette-sagen

Idé: En dobbeltvirkende sag i ved-stil til å sage over tørrpinner og stokk konservative.

Idémaker: Ølvin B. Villing og Diego Nalstreken

Prototype: Ølvin B. Villing

Vedtak: Godkjent som håpløs

[22.06.2011] Mer
Trekkspillautomat

Idé: Nå kan du endelig skaffe sikre inntekter til ditt lag eller forening. Denne automaten spiller trekkspillmusikk døgnet rundt - helt gratis. Men mange vil gladelig putte på noen småkroner for å få en liten pause og unngå gnagsår i ørene. Plassert i tettbebygd og urbane strøk vil denne automaten kunne generere store inntekter i løpet av kort tid. Automaten er dypfundamentert og sprengnings-sikker. Godkjent av Forsvaret til psykologisk krigføring.

Idémaker: Ølvin B. Villing og Barthold Flåsnes

Konstruksjon: Barthold Flåsnes
Vedtak: Godkjent som håpløs

[27.04.2011] Mer
Direktesendt slow-TV

Idé: Etter en stressende arbeidsdag er det godt å roe seg ned med litt sløv TV-titting fri for reklame og påtrengende kjendiser. Er det i tillegg direktesending, blir det litt nerve i programmet. Forslaget er å sette i gang to TV-produksjoner. Først en 24-timers testsending, "Se maling tørke".

    Deretter en 20-års direktesending med "Se maling falme". Direktesendingen vil foregå fra en malt vegg langt ute på Helgelandskysten der både steiksol, pessregn, snykov, fuglskit, ederkopper, midd, sopp, o.l. vil slite ned malingen i løpet av 20-års periode. For besøkende vil det være mulig å vinke hjem gjennom et vindu i veggen. PS: Mobildekning er sikret.

Idémaker: Ølvin B. Villing

Vedtak: Godkjent som håpløs

[22.06.2011]
Boeing 737 Sealiner

Idé: Norske fjorder er godt egnet som landingsplass for sjøfly. Ved å montere flottører på store passasjerfly kan dette revolusjonere flytilbudet langs norskekysten. Avinor kan legges ned og Havnevesenet overta. Og store flyplassutbygginger vil ende som luftslott. Den første testlandingen ble nylig gjort i Vefsnfjorden i Nordland i samarbeid med Boeing og Norwegian.

Idémaker: Barthold Flåsnes & Ølvin B. Villing

Vedtak: Under vurdering

[24.05.2011] Mer
Oppfinnergenerator

Idé: Er du helt opprådd for håpløse idéer, da er det godt med litt drahjelp av en datamaskin. Prøv vår oppfinnergenerator med over 2000 milliarder passe håpløse idéer til fri bruk.

Idémaker: Ølvin B. Villing

Vedtak: Godkjent som håpløs

[12.04.2011]
Smørefri twintip langrennski

Idé: I vårt arkiv ligger det mange upubliserte håpløse oppfinnelser. En av disse er twintip langrennski (tupp i begge ender) slik at man slipper å snu ski og kropp når man skal tilbake, man bare staker seg bakover i løypa. Vi har også liggende tegninger klare til en bremseski for bratte bakker der det smørefrie mønsteret er snudd forover. Ved hjelp av en håpløs tankeoverføring har vi greid å få Åsnes skifabrikk til å starte produksjon av en slik kombinasjonski, dvs en smørefri twintip langrennski.

Idémaker: Ølvin B. Villing / Åsnes skifabrikk

Vedtak: Godkjent som håpløs

Mer info / bestill på nett

[11.04.2011]
<< Tilbake 11-20 av 54 Flere >>
Agurknytt
• Nedsatt karakter pga fyll
• Kvinne kastet klærne
• Kun deltidsstillinger ved Vinmonopolet
Flere nyheter...

 

 

Har du en håpløs idé?

Kontoret for Håpløse Oppfinnelser
tar i mot og behandler søknader angående spesielt kreative og håpløse oppfinnelser og idéer. Registreringen er gratis. Har du en tilsynelatende håpløs idé, få den
vurdert og registrert!

 

Trenger du en håpløs idé?

Er du helt opprådd for håpløse idéer, prøv vår oppfinnergenerator. Over 2000 milliarder passe håpløse idéer til fri bruk.

 

Av tull gror det gull!

Innimellom alt det håpløse kan det dukke opp spesielt lure idéer med potensiale. Disse idéene vil normalt ikke bli offentliggjort i full bredde, men våre samarbeidspartnere kan få tilgang til hele idéen. Se oversikt

 

 

- En idé er ikke god
før den kan flires av.

- Den som finner opp kruttet,
overlever ikke.

- Vi prater mye tull, men da vet vi
 i allefall hva vi snakker om.

- Vi vil ikke at folk skal tro vi er gal,
de skal vite det!

- Vi må stole på vår egen galskap.
 
- Det er ikke vi som blir gamle,
det er tida som går.

Ølvin B. Villing

Kontoret for Håpløse Oppfinnelser - Office for Chindogu Inventions - kontor håpløs oppfinnelse ny nye god idé gode idéer gullkorn gullegg genistrek smart lur genial idiotisk ubrukelig luftslott gal galskap ellevill humor morsom fantasi kreativ kreative kreativitet oppfinner oppfinnere gründer gründere etablerer nyskaper nyskapere inventor forsker fintenker patent varemerke lisens register registrering idedugnad brainstorming tankesmie fritenking nytenkning nytenking utvikling nyskapning nyskaping nyetablering forsking forskning innovativ innovasjon uppfinning uppfinningar opfindelse opfindelser erfindung erfindungen weird wacky crazy mad absurd silly useless unuseless invention inventions patents aprilspøk agurknytt agurknyheter agurktid supperåd supperådet sytemelding ungt entreprenørskap flåklypa reodor felgen rude goldberg perpetuum mobile evighetsmaskin nordlending norsk norske norwegian Sjøgata Mosjøen Norge Norway
web: info helgeland